Mar 14, 2014

Най-големите грешки в гримирането и как да ги избегнем I

No comments:
 
Здравейте момичета,

На всяка от нас ни се е случвало да прави грешки, учейки се да се гримира. Признавам си че голяма част от грешките, които ще споделя с вас, съм ги практикувала. някои от тях с години! Но както казват мъдреците, човек (в случая жената) се учи докато е жив. Поради тази причина реших да събера на едно място най-често срещаните грешки и най-вече съвети как да бъдат избегнати.

Грешка #1 Тъмен молив за устни и светло червило








Няма нищо лошо на носенето молив за устни. Той има две функции: да се запази червилото от размазване и да направи устните ви да изглеждат по-големи. Въпреки това, много жени правят грешката да носят молив за устни, който е много по-тъмен от нюанса на червилото.

Ако сложите по-тъмен молив, това ще ви придаде странен вид на пръстен около устата, което просто не е атрактивен външен вид. Използвайте молив за устни, който съвпада или допълва вашето червило, или сложете по-светъл молив. За по-възрастните жени, светлият молив за устни е най-добрата алтернатива, защото той няма да се утаи в забележими линии около устата докато носите вашето червило.

Ако използвате тъмен молив, като червен, запълнете устата си напълно, сложете червилото, а след това довършете със светъл блясък, а не със светло червило.

Най-добрият вариант е да потърсете молив за устни в нюанс, който имитира естествения тон на устните и просто скицирайте около линията на устните, добавяйки, форма и контур.


Грим Грешка # 2: Молив за устни, простиращ се отвъд линията на устните 

Какво сте научили в детската градина? Оцветяването извън линиите е не добре свършена работа.

За да постигнете визуален ефект на по-големи устни:

1.Очертайте линията на устните ви с молив.  

2. Линията трябва да минава по ръба на устните, не над нея. 

3. Нанесете светло червило/гланц, което уголемява визуално вашите устни. 

4. Завършете с прозрачен гланц или фини отразяващи частици в средата на долната устна. Така ще имате още по-големи и плътни устни.


Грим Грешка # 3: Твърде много фон дьо тен 


Когато искаме да прикрием петънца по кожата или фини линии, често прибягваме към фон дьо тена. Проблемът е че вместо да прикрие несъвършенствата, ако се сложи прекалено голямо количество, те изпъкват. Да не говорим че така порите се запушват и кожата не може да диша (което е проблем най-вече за жените с мазна кожа). Ефектът от прекаляване с фон дьо тена е все едно кожата е била „китосана”, ефект, който никой не иска да постига. 

За да избегнете тази грешка и да имате гладка, безупречно изглеждаща кожа, изберете течен фон дьо тен ако вашата кожа може да го понесе. Този вид е много по-лесен за смесване с кожата. Друг трик, който можете да пробвате, е да слагате фон дьо тена с пръсти, а не с четка. Това ще елиминира възможността да прекалите с количеството. 

Ако кожата ви е много мазна и течният фон дьо тен е прекалено лек за вас, когато нанасяте фон дьо тена, го смесете с малко дневен крем. Това ще го направи по-лек за кожата, също така ще му попречи да попие в тънките бръчки. 









Грим Грешка #4 Слагане на грешен цвят фон дьо тен
Тази грешка е различна от предишната. Тук не коментираме количеството, а цветът. Ако той не отговаря на цвета на врата ви се получава доста смехотворен ефект на маска. 

Според проучване на Есте Лаудер, тази грешка е резултат най-често на това, че жените пробват фон дьо тена на ръката си. Проблемът е че ръката е почти винаги един или два тона по-тъмна от лицето. 

За да избегнете тази грешка, когато пробвате фон дьо тен, го нанесете по линията на челюстта ви. Ако се слее с подтонът на кожата ви, сте уцелили правилния цвят. 
Тук трябва да се отбележи че цветът на лицето ви се променя според сезона. Експертите съветват да имате поне два нюанса – един за лятото и един за през останалото време на годината.









Грим Грешка # 5: Oчевидна руж линия 
Виждали ли сте жени с по една розова или червена линия по средата на лицето? Сложен по този начин, ружът не само не подчертава нашето лице, но и го кара да изглежда смешно. Най-често тази грешка се получава заради лоша четка, която не разнася достатъчно добре продукта.

Използвайте по-голяма четка -  ще разпределя цвета по-равномерно.

След като натопите четката в ружа, изтръскайте я леко на ръба на ръката ви.

Разнесете добре ружа по дължината на скулата си и се уверете че цветът се прелива естествено с цвета на кожата ви.



No comments:

Post a Comment

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff