Mar 10, 2014

Гримът според формата на очите

No comments:
 
Здравейте момичета,

Реших да споделя с вас няколко трика за гримиране според формата на очите ни. На всички ни се иска да имаме изразени очи като на Анджелина Джоли, но природата често решава друго. Не се притеснявайте! Има лесни трикове, които ако бъдат следвани, ефектът ще бъде огромен и недостатъците изведнъж ще се преврърнат в качества.


-      Нормални очи (бадемова форма). Това са едни от най-лесните  очи за гримиране. В общи линии можете да правите каквото си поискате без да се съобразявате с нищо. За да удължите визуално очите, продължете линията на очната линия навън и нагоре. 




Прихлупени очи. Кожата на очната ябълка закрива изцяло горният клепач.
Можете да слагате най-различен грим, включително блясък, златни нюанси, брокат. Ако искате да акцентирате очите, нанесете молив или очна линия много близо до горните мигли. Особеното при тези очи е че за да ги оголемите визуално, трябва да сложите тъмните сенки малко по-нагоре от очната ябълка.  Важно! Жените с прихлупени очи не трябва да слагат черен молив едновременно на горните и долните мигли! Ефектът е че очите изглеждат още по-затворени и малки.

Ако имате прихлупени очи заради възрастта, много важно е никога да не слагате блясък (брокат също) в гънката на горния клепач. Най-добре е да слагате матови сенки.



„Провиснали” очи. Външният ъгъл на тези очи сочи леко надолу. Най-доброто нещо, което можете да направите е когато поставяте сенки (или молив), просто спрете на няколко милиметра преди края на външния ъгъл на окото.





Приближени очи. Разстоянието между очите е по-малко от една очна ябълка. За да се създаде ефект на по-раздалечени очи, нанесете във вътрешните ъгли на окото (отгоре и отдолу) светли или светли блестящи сенки. Никога не слагайте тъмни сенки в тези ъгли. Друг трик е когато правите V-формата на контурните сенки (например за опушен грим), да я издърпате масимално навън към слепоочията.

Раздалечени очи. Те са много раздалечени, разстоянието между двете очи е повече от една очна ябълка. Можете да правите каквото си поискате с грима, но трябва да имате в предвид, че колкото по-навън слагате тъмния грим, толкова по-раздалечени ще изглеждат вашите очи. За да намалите визуално разстоянието, нанесете молив или очна линия на горната и долната линия на миглите.

Дълбоко разположени очи. Клепачите изглеждат „навътре” в окото, очите са разположени по-навътре в очната ябълка. Най-лошото, което можете да направите, е да сложите тъмни сенки на горния клепач. Вместо това винаги слагайте светли сенки. Когато правите V-формата на контурния грим, не забравяйте да поставите четката на изпъкналата част на очната кост.

Силно изразени очи. Това са много големи очи. Ако искате да ги намалите визуално, можете да използвате матов цвят сенки за горния клепач. 


No comments:

Post a Comment

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff